Назад
Турція

Правила в’їзду до Туреччини автобусними чартерними рейсами

Необхідні документи:

– Діючий закордонний біометричний паспорт, у тому числі і на дітей (ID-карти, чи свідоцтво про народження дітей – не підходить, враховуючи вимоги перетину кордону транзитних країн. Для осіб, що мають не біометричний паспорт необхідно відкрити транзитну Болгарську візу в Консульському відділі самостійно.

Для неповнолітніх дітей:
– Діючий закордонний біометричний паспорт
– Дозвіл на виїзд:
*якщо дитина подорожує з мамою, то дозвіл на виїзд за кордон від батька не потрібний.
*якщо дитина подорожує з родичами або іншими довіреними особами необхідно дозвіл на виїзд за кордон від батьків (або одно з них мами або тата)
– Для дітей до 18 років дозвіл на виїзд: у супроводі мами дозвіл від батька не потрібний, у супроводі інших осіб необхідно мати дозвіл від двох батьків.

Що робити, якщо термін дії закордонного паспорту закінчився або не відповідає вимогам викладеним вище?

– Для виїзду з України необхідно отримати новий закордонний паспорт, що буде відповідати вимогам.
– Для повернення до Україну (якщо громадяни України перебувають в Туреччині) для осіб, паспорт яких уже не діючий- -можуть отримати тимчасовий білий паспорт в Туреччині або продовжити термін дії існуючого паспорту звернувшись до відповідних установ в Туреччині. Для осіб, що мають не біометричний паспорт необхідно відкрити транзитну Болгарську візу в Консульському відділі самостійно.

Невеликі тварини (до 10 кг в переносці – мають бути з усіма документами)

Рішення про перетин державного кордону приймає Державна прикордонна служба України, а також прикордонні служби країн слідування.

Туроператор, турагент чи перевізник не несе відповідальності за рішення прикордонних служб, щодо перетину кордону.

Поділитись: viber facebook /telegram